fbpx

Hoe maken wij ons ijs?

Ben je benieuwd naar het geheim achter ons verrukkelijke ijs? Ontdek het hier! Op deze pagina onthullen we stap voor stap het ambachtelijke proces achter de creatie van ons ijs. Duik met ons mee in de wereld van pure smaken en traditionele bereidingswijzen.

Stap 1: Voederen

Bij De Bushoeve begint de creatie van ons ambachtelijk roomijs met de liefdevolle zorg voor onze koeien. Als de zon opkomt over onze boerderij, starten we de dag met het voederen van onze koeien, waarbij we enkel het beste, voedzame voer gebruiken. Onze koeien zijn niet zomaar dieren; ze zijn de kern van onze ijsproductie en worden behandeld met het grootste respect en liefde.

Wij geloven sterk in de filosofie dat gelukkige koeien de beste melk geven. Daarom zorgen we ervoor dat hun dieet rijk is aan natuurlijke voedingsstoffen, wat bijdraagt aan de kwaliteit en de romigheid van de melk die ze produceren. Deze zorgvuldige aandacht voor hun welzijn en voeding is de eerste cruciale stap in het creëren van ons uniek roomijs, en vormt de basis van de authentieke smaak waar De Bushoeve om bekend staat.

Stap 2: Melken

Na het voederen komt het melken – een proces waarbij de pure essentie van onze liefde voor ambacht en kwaliteit tot uiting komt. Bij De Bushoeve wordt elke koe zorgvuldig en respectvol gemolken, waarbij we gebruikmaken van moderne, maar dier-vriendelijke technieken die zowel de gezondheid als het comfort van onze koeien garanderen.

Deze dagelijkse routine wordt uitgevoerd met de grootste precisie en aandacht voor detail, om ervoor te zorgen dat elke druppel melk die we verzamelen van de hoogste kwaliteit is. De verse melk die zo wordt gewonnen, vormt niet alleen de ruggengraat van ons roomijs, maar bevat ook de smaak van de toewijding en zorg die we besteden aan onze boerderij en haar bewoners.

Door direct van onze eigen koeien te melken, kunnen we de versheid en kwaliteit van onze ingrediënten nauwkeurig monitoren, wat resulteert in een ongeëvenaarde basis voor ons roomijs. Het is deze directe band met onze boerderij die ons roomijs zijn authentieke, onmiskenbare smaak geeft.

Stap 3: Fermenteren

Na het melken begint het magische proces van fermentatie, waarbij we ons geheime recept tot leven brengen. Met de verse melk als fundament, bereiden we de basis voor ons vanille-ijs, een recept dat door de generaties heen binnen De Bushoeve is geperfectioneerd. Deze cruciale stap transformeert de melk tot de romige, rijke basis die essentieel is voor al onze ijsvariaties.

Fermentatie is een kunst op zich, waarbij we zorgvuldig geselecteerde culturen toevoegen aan de verse melk. Dit zorgvuldig gecontroleerde proces laat de melk verzuren en verdikken, wat resulteert in een natuurlijke, subtiele zoetheid en de kenmerkende romige textuur. Het is deze fase die ons ijs zijn diepte en complexiteit geeft, en waarin de pure smaken en aroma’s van onze ingrediënten samensmelten tot een harmonieus geheel.

Bij De Bushoeve is het fermentatieproces een eerbetoon aan de tijdloze tradities van ijsbereiding, gecombineerd met een vleugje innovatie. Hierdoor ontstaat een basis van vanille-ijs die niet alleen heerlijk is op zich, maar ook de perfecte achtergrond biedt voor onze talrijke smaakvariaties. Het is deze aandacht voor detail en onze passie voor ambacht die ons roomijs onderscheidt.

Stap 4: ijs draaien

Na het zorgvuldige fermentatieproces komt de finale stap in het creëren van ons ambachtelijke roomijs: het draaien in de ijsmachine. Dit is het moment waarop de magie echt tot leven komt. Onze speciaal geselecteerde ijsmachines mengen en koelen het gefermenteerde mengsel tot perfectie, waarbij lucht wordt ingeslagen om het ijs zijn karakteristieke lichte en luchtige textuur te geven.

Dit proces van ‘draaien’ is cruciaal voor het ontwikkelen van de zachte consistentie en het behouden van de rijke smaken die ons roomijs kenmerken. Het is een balans van techniek en timing, waarbij de vaardigheden van onze ijsmakers en de kwaliteit van onze machines samenkomen om iets werkelijk bijzonders te creëren.

Het eindresultaat is een roomijs dat rijk, romig en vol van smaak is. Of het nu onze klassieke vanille is, verrijkt met de verse melk van onze eigen koeien, of een van onze andere unieke smaken, elk bolletje weerspiegelt onze toewijding aan kwaliteit en onze passie voor ambacht. Bij De Bushoeve is elk bolletje roomijs een uiting van onze liefde voor het vak en onze verbondenheid met de natuur.

Zo eindigt onze reis van boerderij tot lepel, een proces waarbij de zorg voor onze koeien, de kwaliteit van onze ingrediënten en onze ambachtelijke bereidingswijze samenkomen om het heerlijkste roomijs te creëren. We nodigen je uit om te proeven en te genieten van het resultaat van onze passie en toewijding – een roomijs dat echt uniek is in zijn soort.